Üszögpusztai-tó

Leiras Horgászrend Jegykínálat

Üszögi horgásztó

Közvetlenül Pécs szomszédságában, attól kelet-délkeletre Pécs és Kozármisleny között terül el az Üszögpusztai horgásztó. A béke és a csend kicsiny szigete ez a víz a nagyváros forgatagában. Ez egy völgyzárógátas tó, területe 4,3 ha. Az átlagmélysége 1,3 m, egyenletes, iszapos, kevésbé akadós fenékviszonyokra lehet számítani. A tavat sok helyen víz széli nád, gyékény szegélyezi.

Vízében ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, kárász, keszeg, kevés méretes törpeharcsa találja meg a megfelelő életfeltételeket. 2020-ban elkezdtük az előnevelt balinok kihelyezését is. A tavon megfelelőek a halak szaporodási körülményei, valamennyi halfajunk sikerrel leívik.

Egy könnyen meghorgászható víz, mely azok számára is élményt nyújt, akik csak pár órára tudnak kiszabadulni a hétköznapokból. A városhoz való közelségének köszönhetően kevesebbet kell utazni, így több idő marad a horgászatra. Havi rendszerességgel végzünk telepítéseket, az eredményes békéshalazás mellett jó eséllyel zsákmányolhat ragadozó halat is.

Az északi oldalon elérhető egy parkoló, azonban az út szélén is tökéletesen meglehet állni. Egy-egy mozgáskorlátozott parkolási lehetőséget is biztosítottunk mind a két oldalon.

Napijeggyel Márciustól novemberig lehet horgászni, napijegyet a halőrháznál és a Fish-Master horgászboltban vásárolhatnak a kedves idelátogatók. Az éves területi jeggyel rendelkező horgászaink számára a horgászat egész évben engedélyezett. Az éjszakai horgászatra március 15.-től november 1.-ig van lehetőség minden Pénteken és Szombaton.

Március 15-től November 1-ig napkeltétől napnyugtáig minden nap vásárolható napos jegy a halőrháznál. Sok szeretettel várjuk!

Kapcsolat: 06 30 526 4200

térkép