Malomvölgyi 2

Leiras Horgászrend Jegykínálat

Malomvölgyi 2-es horgásztó

A tó csupán 2 km-re található Pécstől a Malomvölgyi arborétum természetvédelmi terület közepén. A festői szépségű parkerdő kedvelt kirándulóhely és a tó a horgászok körében is elsőrangú helyen áll. Az első tótól (Kökényi tó) északra található, vízutánpótlását elsősorban annak zsilipén keresztül kapja.

Eredetileg erdők és szántóföldek határolták, Keszü növekedése következtében azonban a nyugati oldalon már a falu szélső házai láthatók, sokan Keszüi tónak is nevezik. A tavak és környékük a területen egykor állt malmokról, valamint a Pécshez csatolt Málom településről kapta elnevezését. A völgyzárógátas víztározókat 1981 áprilisában adták át a nagyközönségnek, mely vizét több forrás által is táplált kis patakokból nyeri. A tórendszer a patakok vizének felduzzasztásából alakult ki. A tavak létrehozásának a célja a Malomvölgyi parkerdőben egy Pellérd feletti vízbázis biztosítása volt. 1986-ban a Pécsi Horgász Egyesület kapta meg a kettes tóra a halgazdálkodási jogot a városi önkormányzattól.

A tó 20,5 hektár kiterjedésű, átlagban 3-6 méter mélységű. Legmélyebb pontjánál közel 8 m- es vízmélységet mértünk. Egyesületünk a kezdetek óta folyamatosan és intenzíven végez telepítéseket. A tározó mederalakulata pontosan a rendezett parkerdő ellentettje. A változatos körülmények szinte már vadvíz jelleget kölcsönöznek a helynek, az ide érkező horgászoknak nagy kihívásban lesz részük. Itt a békés- és a ragadozó hal horgászok is megtalálják számításaikat!

Parkolni csak a kijelölt parkolókban szabad, nincs lehetőség a horgászhelyek megközelítésére gépjárművel. Napos jeggyel márciustól decemberig Non-stop lehet horgászni. A területi jegyes tagjaink számára egész évben engedélyezett a horgászat a tó kiolvadásától a befagyásig.

Napijegyet az irodában, a Fish-Master horgászboltban, a Malomvölgyi úti Tom Marketben és a tóparti büfében lehet vásárolni.

A tavak melletti réten szabadidőpark, focipálya, tűzrakóhely, és több ivókút is található. A város közelsége miatt gyakran futókkal, kerékpározókkal sétálókkal lehet találkozni, kedvelt pihenőhelye a pécsieknek. Közös célunk a Biokommal együttműködve, hogy mindenki kellemesen és békességben tölthesse el szabadidejét a parkerdőben.

Bejelentés, információ: 06-30/526-42-00

térkép